Kesä

40. Kesäsuunnitelmia

Ajattelin jo hyvissä ajoin kirjoittaa ja pohtia tulevan kesän suunnitelmia, sillä näistä suunnitelmista voi olla apuja myös jollekin toiselle, joka pohtii mitä kesällä voisi tehdä. Tänä vuonna koitan vähentää suunnittelemista ja aikatauluttamista, jotta aikaa jäisi myös extempore-jutuille sekä levolle, mutta siitä huolimatta joitakin suunnitelmia on tullut jo tehtyä.

Kesälomaa itselläni on tänä vuonna kaksi viikkoa, jotka pidän kesäkuun alussa. Meille kotiutuu silloin uusi perheenjäsen kissanpennun muodossa, joten aikaisemmista vuosista poiketen en ole lomalleni suunnitellut vielä mitään reissua. Kunhan näkee miten pennun kotiutuminen sujuu, niin saatan jonkun pienen päiväreissun tehdä jonnekin päin.

Kesäkuussa Juvalla järjestetään jo toistamiseen Savon pienimmät Vestivaalit 16.-17.6. Laavukylässä. Tapahtumassa on keskiössä paikalliset bändit ja pienpanimotuotteet. Tapahtuman facebook-sivuilta löytyy lisätietoa esiintyjistä, aikatauluista ja lipuista yms.: Savon pienimmät Vestivaalit | Facebook. Täällä siis olisi tarkoitus käydä, jos vaan työvuorot antaa siihen mahdollisuuden.

Juhannus menee todennäköisesti töissä, koska olin pääsiäisen vapaalla ja sanoinkin tästä kiitollisena, että voin olla sitten juhannuksena töissä. Riippuen vuoroista, niin ehkä tulee myös käytyä mökilläkin, jos vain mahdollista.

Kuva viime vuoden juhannukselta

Heinäkuulle en ole suunnitellut oikeastaan yhtään mitään, koska tiedän sen olevan kesän sekä vuoden kiireisin kuukausi töiden suhteen, joten mennään sen mukaan mitä jaksaa ja haluaa tehdä. Toiveissa olisi käydä ainakin yhdessä kesäteatterissa ja ainakin yksissä lavatansseissa. Jos vielä tivolineitsyyden menettäisi ja viettäisi yhden kesäisen päivän Savonlinnassa töiden ja mökkeilyn lisäksi. Kesäteattereista ja lavatansseista teen molemmista toukokuussa omat koostepostaukset, niin näette mitä kaikkia vaihtoehtoja Etelä-Savo tarjoaa.

Elokuussa on sitten hieman enemmän jo suunnitelmia, kun olen ostanut liput Suvi Teräsniskan Lähellä-konserttiin Sahanlahteen. Puumalan Sahanlahti Resortin Sahan Elämysverstaassa on tulevana kesänä keskiviikkoisin Lähellä-konsertteja sekä sunnuntaisin brunssikonsertteja. Siellä oli paljon hyviä esiintyjiä, mutta niistä ykkönen on minulle Suvi Teräsniska, joten päädyin ostamaan liput sitten tänne. Ostin toisen itselleni ja toisen läheiselleni hänen merkkipäivänsä vuoksi. Seuraavasta linkistä pääset katsomaan koko Elämysverstaan konserttitarjonnan tulevalle kesälle: LÄHELLÄ keskiviikko konsertit – Sahanlahti Resort

Elokuussa on myös sovittu ystävien kanssa yhteinen viikonloppu, mutta siihen ei olla vielä tehty suunnitelmia. Tämä on siis lapsuudenystävieni kanssa muodostunut perinne, että nähdään porukalla kesällä. Monesti ollaan oltu jossain mökillä, mutta viime vuonna oltiin Helsingissä ja silloin vaan heitettiin ilmoille, että seuraavana vuonna voisi olla Lappeenranta kohteena, mutta se ei todellakaan ole siis vielä varmaa.

Olisi kiva jos kesä sisältäisi myös paljon erilaisia retkiä ja luonnossa liikkumista. Juva-Sulkava välisen Oravareitin melominen (Etusivu – Oravareitti)sekä Kotkatharjun 36-väyläinen Frisbeegolf-rata (Kotkatharjun frisbeegolf – Radat – Frisbeegolfradat.fi)ovat mielenpäällä ensimmäisenä. Kumppanini haluaisi todennäköisesti pyöräilijänä käydä pyöräilemässä Puumalan saaristoreitin (Puumalan saaristoreitti & Saimaan saaristoreitti | Visit Puumala), mutta koska kävimme sen viime vuonna ajamassa, niin minulla ei ole niin suurta tarvetta heti tänä vuonna pyöräillä sitä uudestaan. Viime postauksessa mainitsin myös, että Punkaharjulle haluaisin uudestaan paremmalla ajalla tutustumaan.

Tämäkin kuva viime kesältä: Norppalautta Puumalan Saaristoreitillä Kivisalmessa

Suunnitelmia ei ole paljon, mutta toiveita senkin edestä. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan ja mitä kaikkea ehditään tehdä ja toteuttaa ja mitä kaikkea muutakin kesä tuo tullessaan. Toki pitää muistaa myös ottaa levon kannalta ja sitä varten ennen kesää kotiin väsätäänkin kesäinen olohuone, jossa voi sitten ottaa levon ja nautinnon kannalta!

Mutta ennen kesää, niin nautitaan keväästä ja kevään hetkistä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *