Kesä

48. Lähtölaskenta kesälomaan

Enää tämä viikko töitä ja mulla koittaa kesäloma! Sopivasti pyysin tänä vuonna loman tähän kesän alkuun, mikä oli sinänsä ihan fiksu veto, koska nyt saa sitten levättyä ennen kesän kiireitä. Matkailualalla kun tuo kesä on sitä sesonkiaikaa. Toki loman ajankohtaan vaikutti myös karvaisen uuden perheenjäsenen tulo, joka saapuu meille lauantaina.

Uuden kissanpennun sekä yleisen väsymyksen ja tympääntymisen aikatauluihin ja suunnitelmiin takia lomasuunnitelmat ovat hyvin auki. Oravareitin melomista ollaan suunniteltu, mikäli vesitilanne sen parin viikon päästä sallii. Yksi ystäväni saapuu meille pikavisiitille ja hän ei ole koskaan käynyt Juvalla, niin varmasti pientä sightseeing-esittelyä on sille päivälle luvassa. Sitten vielä kalenterissa olisi läheisen pihajuhlat, joissa paljastetaan heidän kesän lopulla syntyvän lapsen sukupuoli. Muuta en ole vielä enkä kyllä sovikaan vaan katsotaan tilanteen mukaan, mitä sit voisi tehdä ja mitä jaksaa. Kotona varmasti tulee tehtyä pihahommia ja autettua myös läheisiä siinä.

Selfie, joka otettu kun ensimmäinen virallinen kesäloma alkoi

Koska tulevasta kesälomasta ei ole tuon enempää kerrottavaa, niin ajattelin että tämä teksti voisi kertoa yleisesti kesälomista ja mitä omat lomani ovat pitäneet sisällään. Seuraa siis muistelua niin lapsuuden kesiin (joista itse asiassa haluan kirjoittaa ihan oman tekstin jossain vaiheessa) kuin aikuisuuden palkallisiin kesälomiin.

Lapsena kesäloma tuntui tosi pitkältä ja elokuussa oikeasti odotti jo sitä, että pääsee kouluun näkemään kavereita. Nyt aikuisena tilanne on hieman toinen, kun parin viikon lomat menee vilisten ja loman viimeisenä iltana ei haluaisi seuraavana päivänä palata töihin. Toki onhan edelleen loman jälkeen kiva nähdä työkavereita ja arjessa on toisaalta myös omat hyvät puolensa.

Lapsena kesät koostuivat maatilan kesästä ja jossain vaiheessa muistaakseni noin 11-vuotiaana mukaan tulivat myös kesäleirit ja tämän jälkeen rippileirit (ensin oma ja sitten kaksi kertaa isosena). Näistä leireistä on suurimmaksi osaksi ihan kivoja muistoja ja niistä voinkin kirjoittaa sitten siinä lapsuuden kesä -tekstissä vähän enemmän. Mökkeily on kuulunut lapsuudesta asti kesälomiin ja sitä olen jatkanut aikuisuuteen asti.

Opiskellessa kesälomaa ei juurikaan ollut vaan se aika jolloin ei ollut koulua, oltiin töissä. Tosin mä osasin silloin rytmittää asiat aika hyvin, että kesätyöni ei alkanut ihan heti koulun loputtua ja sitten taas ennen koulun alkua oli hetki ennen kuin piti mennä takasin kouluun. Mutta silloin se kuitenkin näkyi rahapussissa, mistä syystä viimeisimpien opintojen aikana olinkin koko kesän palkkatöissä mistä viikon siirtymän jälkeen siirryin uusiin ja nykyisiin töihini.

Kesälomalla Iisalmessa

Palkallista ns. ”aikuisten” kesälomaa olen ennen tätä vuotta saanut nauttia kaksi kertaa. Kesällä 2020 vietin ensin viikon toukokuussa koronan keskellä ja sitten kaksi viikkoa heinä-elokuun vaihteessa. Syksyllä vaihdoin työpaikkaa ja seuraavana kesänä oli sitten vain parin viikon verran lomaa pari viikkoa ennen juhannusta.

Ensimmäisellä palkallisella kesälomallani en voinut oikein mitään erikoista tehdä, sillä kaikki paikat oli kiinni. Niinpä suuntasin kissan kanssa mökille ja nautimme yhteistuumin mökkeilystä. Saman kesän toisella pätkällä oli rajoitukset hieman helpottuneet ja pääsin käymään ystäväni kanssa Iisalmessa telttailemassa pari päivää sekä tietenkin marjastin sekä kotiseudulla kuin myös mökillä Puumalassa.

Vuoden 2021 kesälomalla mökkeilyn lisäksi käväisin kesäisellä Tampereella, vietin aikaa kummilasten kanssa, ystäväni vieraili minun luona sekä kävin Savonlinnassa. Juhannus sattui loman perään, mikä oli kiva että sain kerrankin lomailla juhannuksena ja myös omat 25-vuotissynttärini sain vietellä loman päätteeksi.

Miksi lomilla on aina hymy korvissa? Tampereelta kesällä 2021

Ulkomaille en ole vielä palkallisilla lomilla päässyt tai ehtinyt, mutta onhan tässä työuraa vielä pitkälti jäljellä, joten kaikki aikanaan. Mielenkiintoisia kohteita, joihin olen pohtinut tulevaisuudessa meneväni juuri kesälomalla olisi Riika, Skotlanti ja ehkäpä Norja. Keski-Euroopassa olen pari kertaa nuorempana käynyt heinä-elokuussa ja ainakin niinä kertoina on ollut aivan liian kuuma!

Sellaisia ajatuksia minulla kesälomasta. Kirjoittelen varmasti sitten loman fiiliksistä ja menoista useampaakin otteeseen, joten kesäkuussa voitte odotella niitä sitten!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *