Kesä

55. Kesäloma 2023

Tosiaan tämän vuoden kesäloma on jo näin alkukesästä lusittu ja töissäkin olen ehtinyt jo pari päivää olemaan. ”Isoimmista” ohjelmanumeroista mä olenkin jo teille tänne blogiin kirjoitellut eli kolme viimeistä postausta kertoivat Juva Sightseeing-kierroksesta, Melontareissusta sekä mökkeilyvinkeistä, mutta paljon pieniä kivoja juttuja loma myös piti sisällään, niin ajattelin näistä kaikista kirjoittaa sitten tällaisen päiväkirjatyyppisen tekstin tällä kertaa. Tervetuloa kulkemaan siis Marin matkassa kesäloman läpi!

Maanantai 29.5.

Ensimmäinen lomapäivä jee! Tänään levätään ja tehdään vain mikä tuntuu hyvältä, eli touhutaan kissojen kanssa, nukutaan päiväunet ja käydään kävelyllä, jonka varrelta kerätään kaunis kukkakimppu.

Tiistai 30.5.

Tänään mennään edellisen päivän tavoin lepo edellä ja kissojen kanssa touhutessa, mutta mahtui päivään pitkä puolentoista tunnin kävelylenkki, jonka aikana kuunneltiin muun muassa Saran kaverikirja -podin uusin jakso. Vähän myös pleikkarilla pelaamista ja kotipuuhia.

Keskiviikko 31.5.

Nyt voi jo vähän lähteä ihmisten ilmoille ja käydä kesän lempipuuhaa harrastamassa eli ruohonleikkuuta vanhempien puutarhassa. Kyllä se vastaleikatun nurmen tuoksu, on yksi parhaista kesän tuoksuista! Illalla vähän käsitöitä kissojen kanssa.

Torstai 1.6.

Kesäkuu on täällä, joten kesäkukkien ostoon oli keli mikä hyvänsä! Tänä vuonna kesäkukat kävin hakemassa Katajakankaan puutarhalta Haukivuorelta, kun kuulin, että siellä on myös chilin taimia. Iltapäivällä sitten kukkien istutusta ja illaksi viinikurssille coctail-herkkujen pariin.

Kukkaloistoa Katajakankaan puutarhalla

Perjantai 2.6.

Ystäväni saapui iltapäivällä ja ennen sitä aamupäivällä touhuttiin kissojen kanssa, sekä laiteltiin parveketta kesäkuntoon. Kesän tekstit kirjoitetaan siis pääsääntöisesti parvekkeella istuessa ja kesän tuoksuista, tuulista ja äänistä nauttiessa. Iltapäivällä Juva sightseeing, jonka löydät seuraavasta linkistä: 52. Tervetuloa Juvemmalle! – Marin Matkassa.

Lauantai 3.6.

Ystävän kanssa aamiaishetki kissojen valvottaman yön jälkeen ja sitten kauan odotettu melontaretki. Retken vaiheet luettavissa: 53. Kanootin kapean vesille työnsin… – Marin Matkassa. Illalla vielä saunavierailulle ja kesän ensimmäiset uinnit Nääringinjärvessä.

Sunnuntai 4.6.

Auton nokka kohti Savonlinnaa sitten seuraavaksi! Ystävän pihajuhlat, joissa juhlittiin niin uuden leikkimökin avajaisia että julistettiin heille tulevan lapsen sukupuoli. Tämän jälkeen vielä kavereiden kanssa tapaaminen ja muun muassa kesän ensimmäiset jäätelöt Lippakioskilla.

Lippakioskin jäätelöt

Maanantai 5.6.

Viikonloppu oli aika rankka, joten otetaan levon kannalta tämä päivä ja kissojen kanssa touhuilua. Ne alkavat tulla jo hyvin toimeen. Meille tuli siis kissanpentu juuri ennen lomaani ja sen takia oikeastaan toivoinkin lomani tähän saumaan.

Tiistai 6.6.

Päivä vierähti ulkona ja äidin kasvimaata laittaessa. Ei siis lainkaan huono päivä! Nyt siellä kasvaa sitten lanttua, kaalia, porkkanaa, kurkkua, salaattia, tilliä, herneitä, punajuuria, sipulia, ruohosipulia, purjoa, kesäkurpitsaa ja mitähän vielä sinne laitettiin kasvamaan! Illalla mullat pois pihasaunan lämmössä.

Keskiviikko 7.6.

Kissat aiheutti muutaman sydämentykytyksen aamulla, mutta kaikki hyvin ja vain säikähdyksellä selvittiin. Olivat vähän nakerrelleet heille kiellettyä kasvia, mikä onneksi olikin vain ärsyttävä. Äitin kanssa kaupungissa asioiden hoitoa ja käytiin myös kesän ekat torikahvit nauttimassa. Illalla laitoin vielä parvekkeelle chilit ja tomaatit kasvamaan.

Ramin konditorialla on Mikkelin torilla oma torikahvilansa

Torstai 8.6.

Sadepäivä, joten hyvä aika tehdä erilaisia kotitöitä ja leipoa puolukkapiirakkaa. Käsityöprojekteja myös vähän eteenpäin ja illalla vielä avustamaan remonttimuutossa.

Perjantai 9.6.

Vähän kotitöitä alkuun ja muutaman asian hoitelua ennen kuin laukut autoon, vanhempi kissa koppaan ja auton nokka kohti mökkiä! Ensimmäisen illan sain mökkeillä yksinäni ja saunoin pitkän kaavan mukaan.

Lauantai 10.6.

Aamu oli viileähkö niin en uskaltanut aamu-uinnille, mutta maistuipa se aamupala hyvältä mökillä. Jossain vaiheessa sain seuraa mökille ja ilta vierähtikin sitten sukulaisten kanssa syöden ja saunoen.

Sunnuntai 11.6.

Päivä mökillä touhuilua ja tänä aamuna uskalsin aamu-uinnille. Illan suussa sitten taas laukut haikein mielin autoon, kun olisi tehnyt mieli vielä mökkeillä ja kissan kanssa matka kohti kotia. Illalla vielä vähän roskaruokaa ja pihasauna, niin olipas se kesäloma sitten tältä erää siinä!

Loma kruunautui mökkimaisemiin!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *