Kotimaa

136. Koko kansa saunoo!

Lauantaina osallistuimme Sahanlahti Resortin Koko kansan saunapäivään ja oli niin hyvä kokemus, että aiomme mennä uudestaankin! Saunapäivän aikana sai käydä erilaisissa saunoissa, nauttia paljun lämmöstä, uskaliaimmille oli avantoa tarjolla ja virvokkeita sai myös ostaa. Tunnelma saunassa oli leppoisa ja jopa saunalaulut raikasivat!

Tällä kertaa saunapäivän kaikki rannekkeet oli loppuunmyyty ennakkoon, mutta siitä huolimatta saunassa mahtui hyvin saunomaan. Välillä toki piti antaa tilaa toisille ja vaihtaa itse toiseen saunaan, mutta sehän on ihan yleistä tällaisissa tapahtumissa, että jokaiselle pitää antaa oman vuoronsa.

Artturi-saunarakennus sijaitsee Ravintola Koskivahdin vieressä

Artturi-saunarakennuksen sähkösauna, savusauna, telttasauna ja paljut olivat käytössä koko tapahtuma-ajan eli klo 12-18. Jääsauna lämpesi klo 13-14 ja 16-17 ja Niskalammen rantasauna oli lämpimänä klo 14.15 alkaen. Rannekkeella sai siis saunoa koko kuuden tunnin ajan, mutta meille riitti neljä tuntia.

Savusaunassa oli ihana savusaunan tunnelma. Telttasauna oli mukava uusi kokemus ja siellä oli kyllä tosi kivat ja hapekkaat löylyt. Myös jääsauna oli uusi tuttavuus, mutta tykkäsin enemmän telttasaunan löylyistä. Niskalammen rantasaunassa oli myös hyvät löylyt ja mukava tunnelma, kun siellä nauru ja laulu raikasi.

Jääsauna oli erikoinen mutta mukava kokemus!

Avantoonkin uskalsin jopa neljä kertaa. Ensin kävin Artturi-saunarakennuksen läheisyydessä olevassa avannossa kaksi kertaa ja sitten kun siirryimme tien toisella puolella olevalle Niskalammen rantasaunalle, pulahdin herttaiseen sydänavantoon myöskin kaksi kertaa. Voisi kohta jopa sanoa, että olen hurahtanut avantouintiin.

Nesteytyksestäkään ei tarvinnut huolehtia, sillä oleskelutilassa oli kaapissa juomia, joita sai ottaa ja ne maksettiin saunomisen päätteeksi vastapäätä olevaan ravintola Pajapirttiin. Myös vettä oli tarjolla saunojille.

Artturi-saunarakennuksen oleskelutilassa sai nauttia virvokkeita ja hengähtää saunomisen välillä

Oli tosi kiva tapahtuma, ja me molemmat tykättiin kyllä tosi paljon. Järjestelyt toimi mielestämme hyvin, tunnelma oli mukava ja sattui onneksi kivan leuto mutta poutainen päivä, joten siirtymiset saunojen välillä ei tuntunut pahalta kylpytakissa.

Kiitos siis tapahtuman järjestäjälle Sahanlahti Resortille, tyytyväiset asiakkaat lähtivät kotiin ja tullaan ehdottomasti toistekin! Seuraava koko kansan saunapäivä onkin 30.3. ja linkin takaa lisää tapahtumasta: https://www.sahanlahtiresort.fi/tapahtuma/koko-kansan-saunapaiva-30.3.24

Telttasauna oli suosikkini Niskalammen rantasaunan lisäksi!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *