Retkeily

135. Kaihun kierros

Lupailin viime postauksessa vähän erilaista tekstiä, mutta muistin yhtäkkiä, että en olekaan ehtinyt kertoa toissaviikon retkestä Kaihun kierrokselle. Käytiin reippailemassa kyseinen kierros ja sen jälkeen paistettiin nuotiopaikalla makkaraa.

Kaihun kierros sijaitsee siis Mikkelissä ja kulkee Mikkelipuiston ja Urpolan luontokeskuksen välillä jäätikköjoen kerrostamassa harjumaastossa. Alueella sijaitsee Kaihunharju, joka kuuluu yhdessä Kalevankankaan ja Porrassalmen kanassa pitkään eteläsuuntaiseen harjujaksoon. Tämä harjujakso jatkuu etelän suuntaan aina Savitaipaleelle asti päättyen siellä Toiseen Salpausselkään.

Maisemat kohdillaan Kaihunharjulla!

Kaihun kierros sopii kaikenikäisille luonnossa liikkujille ja sen voi tehdä joko rauhallisesti edeten ja luonnon ihmeitä katsellen tai sitten reippaasti lenkkeillen. Se on erinomainen käyntikohde myös perheille ja aivan keskustan tuntumassa. Kierros on 2,5 kilometriä pitkä ja sen kiertämiseen menee aikaa reilu puoli tuntia.

Helpoiten kierroksen pääsee aloittamaan Kaihun kodan parkkipaikalta, josta pääse suoraan lenkin varrelle. Kierroksen lähettyvillä on monia muitakin pysäköintimahdollisuuksia, kuten Mikkelipuiston parkkialue, johon me parkkeerasimme oman automme. Kierroksen voi myös aloittaa useasta eri kohtaa ja reittiselosteita löytyy opasteista Kaihunharjun eteläpäästä sekä Kattilanlahden ja Kaihunlahden länsirannikoilta.

Myös tanssilava Hiihtomäki osui matkamme varrelle

Kaihun kierroksen varrella jää Kaihun kota, Kaihun uimaranta, Kaihun silta ja Kaihunlampi. Kaihun uimarannalla voi kesäpäivisin virkistäytyä lenkin lomassa. Sieltä löytyvät isot ja siistit pukukopit, beach volley kenttä, hyppytorni ja lapsille leikkikenttä sekä käymälöitä. Ranta on matala ja hiekkapohjainen, joten se soveltuu myös hyvin perheille.

Kaihun vuokrakota on vuokrattavissa ja se soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Siellä olikin juuri yksityistilaisuus retkipäivänämme, joten emme päässeet tutustumaan tähän edes ulkoa. Lisätietoa vuokrakodan hinnoista yms.: https://www.saimaacentralpark.fi/palvelut/kaihun-kota

Kaihunsilta oli kierroksen yksi suosikkikohdista. Se löytyy Kaihunlammen läheisyydestä ja sillalta avautuu upea näkymä Mikkelipuistoon sekä Kaihunlamelle. Tämä romanttinen silta on hyvä paikka hengähtää kävelylenkin varrella, tai vain istuskella ja nauttia päivästä.

Myös keli osui kohdalleen, kun kierrosta kävelimme!

Kaihunlampi on pieni lampi jonka keskellä on kaksi suihkulähdettä. Näin talvisin nämä ei tietenkään ollut nähtävillä, mutta olen nähnyt ne ohimennen. Kesällä pitää kiertää kierros uudelleen niin näkee kaikki kohteet kunnolla.

Lisätietoja kierroksesta voit käydä lukemassa tämän linkin takaa: https://www.saimaacentralpark.fi/kaihun-kierros

Kierroksen voi siis kiertää mihin aikaan vuodesta tahansa ja se on hyvin helppokulkuinen ja helposti saavutettavissa oleva reitti. Maisemat on myös kohdillaan! Suuri suositus siis!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *