Kotimaa

92. Kuopio-päivä

Viime sunnuntaina kävimme pitkästä aikaa Kuopiossa ja lupasinkin edellisessä tekstissä kertoa kyseisestä reissusta. Meidän piti itse asiassa jo kesällä käydä Kuopiossa, mutta se täyttyikin niin paljon kaikesta muusta, joten reissu siirtyi syksyyn. Reissuun oli kaksi syytä: piti käydä Ikeassa ostamassa muuttoa varten tavaroita ja kumppanini ei ollut koskaan käynyt Pancho Villa-ravintolassa ja lähin sellainen löytyi Kuopiosta. Yhteinen vapaapäivä, joten suunta kohti Pohjois-Savoa.

Päivä aloitettiin shoppailemalla Matkuksen ostoskeskuksessa ja parin tarveostoksen ja yhden heräteostoksen jälkeen lähdettiin kiertämään Ikeaa. Tarkoituksena oli siis ostaa uuteen kotiin kirjahylly, vitriini ja yöpöydät koska nykyisen kodin vitriiniä emme ajatelleet raahata uuteen kotiin, kirjahyllyä meillä ei ole pitkään aikaan ollut ja yöpöydät ovat rikki. Nämä kaikki löydettiin ja vielä aika edullisesti, minkä lisäksi kumppanini teki löydön baarijakkarasta ja matkaan tarttui myös uudet kehykset kummi- ja veljenlasten kuville sekä uudet yövalot.

Pancho Villan ruoka-annokset. Kumppani otti Lonely Rider-hampurilaisen ja minä söin Soft Tacos Friteeratulla Halloumilla. Hyvää oli!

Kun olimme selvinneet Ikeasta pihalle, suuntasimme auton nokan kohti keskustaa ja Kuopion toria ja tässä vaiheessa iltapäivää oli jo niin kova nälkä, että tie vei suoraan Pancho Villaan. Kumppanini oli hyvin tyytyväinen ja positiivisesti yllättynyt ravintolasta ja itsekin pitää todeta, että ruoka oli hyvää ja palvelu ihanan ystävällistä! Suosittelen kyllä kaikille!

Sitten piti vähän aikaa sulatella ruokia ja lähdimme etsimään Kaupungintalon luota geokätkön. Sää oli kyllä niin hyytävän kylmä, ettei sen enempää kätköjä etsitty, mutta onpahan ensimmäinen kätkö Kuopiosta etsitty! Kuopion tori ja sen toisella laidalla oleva kauppahalli ja vastapäätä sijaitseva kaupungintalo ovat ihailun arvoisia paikkoja ja seuraavissa kahdessa kappaleessa pieni tietopaketti näistä molemmista.

Kuopion komea kaupungintalo

Kuopion kaupungintalo rakennettiin vuosina 1882-1885 ja tämän uusrenessanssia edustavan rakennuksen suunnitteli arkkitehti F.A. Sjöström. 1970-luvulla talo entisöintiin mutta se tehtiin vanhoja perinteitä kunnioittaen. Nykyinen punaruskea ulkoväritys on vuodelta 1974. Lisätietoa mitä kaikkea kaupungintalo pitää sisällään ja mm. juhlasalin vuokrauksesta saat: https://www.kuopio.fi/kuopionkaupunki/organisaatio/kuopion-kaupungintalo/

Kuopion kauppahalli on tarjonnut elämänmakua jo 120 vuotta. Kauppatori on sijainnut nykyisellä paikallaan jo 1850-luvulta lähtien ja kauppahallin rakentaminen tuli ajankohtaiseksi vuonna 1897, kun kaunistuskomitea esitti valtuustolle kauppahallin rakentamista aiempien rumien ja epäsiistien kojujen tilalle. Kauppahallin suunnitteli Johan Victor Strömberg ja se on tyyliltään jugendia. Vuonna 1902 elokuussa kauppahalli aloitti toimintansa. Lisätietoa kauppahallin historiasta saat: https://kuopionkauppahalli.fi/historia/

Kuopion keilakukko oli hyvin viihtyisä ja siellä myös oli ystävällinen palvelu!

Tällä kertaa emme kuitenkaan käyneet kauppahallissa, vaan suuntasimme Keilakukko-keilahalliin ja ohjelmana oli tunti keilausta. Aluksi muutaman vuoden tauon huomasi, mutta kyllä siellä muutama täyskaato molemmilla tuli ja palautui jälleen mieleen, miten kivaa on keilata. Keilakukko löytyy Kuopion lisäksi myös Mikkelistä ja molemmissa voi pelata myös biljardia, joten Mikkeliin muuton myötä toivottavasti tulee käytyä useammin keilaamassa.

Keilailujen jälkeen lähdimme sitten koti kohtia. Oli mukava pieni päiväretki, joka kyllä toi piristystä arkeen, kun pääsi vähän muihin maisemiin. Monta hyödyllistä ostosta tuli tehtyä, Kuopion pari maamerkkiä nähtyä, hyvää ruokaa syötyä ja hauskaa pidettyä keilahallissa! Nyt sitten käymään läpi tavaroita muuttoa ja kirppispöytää varten ja seuraavaksi esittelen teille muutamia kirppiksiä Etelä-Savossa!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *