Ajatuksia ja tarinoita

91. Tulevia kuvioita

Olen niin moneen kertaan blogissa vihjannut tulevaan, että jos nyt en oikeasti kertoisi mitä nämä vihjailut oikeasti tarkoittavat, olisin hyvin ärsyttävä ihminen. Joten vihdoinkin avaan sanaisen arkkuni sen suhteen, mitä muutoksia elämässäni on tulossa.

Muutos ei liity työpaikkaan, lemmikkien lukumäärään, parisuhdestatukseen eikä perheenjäsenten lukumäärään, mutta se liittyy asuinosoitteeseen. Muutamme nimittäin Mikkeliin!

Ja niille lukijoille, jotka eivät taustaani tiennyt, olen kotoisin Juvalta, jossa olen asunut ensin 19 vuotta, jonka jälkeen muutin opiskelemaan Seinäjoella kolmeksi ja puoleksi vuodeksi (lue Seinäjoki Saaga niin tiedät enemmän). Opintojen ajan asuin viisi kuukautta Amsterdamissa (tästä tulossa tarinoita lisää myöhemmin) ja valmistuttuani muutin vielä puoleksi vuodeksi Rovaniemelle (tästäkin lisää myöhemmin), jonka jälkeen suuntani vei takaisin Juvalle. Monesti mielessäni mietin Mikkeli vaihtoehtoa, mutta en siihen konkreettisesti tarttunut ennen kuin nyt.

Yksinkertainen ja pääsyy muuttomme on työpaikat Mikkelissä, joten lyhennämme työmatkaamme rutkasti muuttamalla lähemmäs työpaikkojamme. Tämän lisäksi muutto avaa monia uusia ovia, vaikka se myös tavallaan sulkee monia entisiä.

Mikkelissä ollessa harrastusvaihtoehdot laajenee ja vaikka olen tykästynyt Juvan lenkkipolkuihin, on Mikkelissä vaihtoehtoja vielä enemmän. Mikkelissä lähikohteita niin kulttuurillisia kuin historiallisia riittää ja kauaksi ei tarvitse mennä, jos haluaa jollain pienellä aktiviteetillä piristää omaa arkeansa.

Koska Mikkeliin muutto avaa uusia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon ja minusta on kiva kertoa täällä blogissa erilaisista vaihtoehdoista, olen suunnitellut ensi vuoden puolella alkavaa sarjapostausta tähän blogiin, niin että esittelen kohteita Mikkelissä, sitä mukaa kun niitä käyn oman arkeni ohella testailemassa.

Vaalin omaa ja kumppanini yksityisyyttä sen verran, että en aio kertoa tarkemmin mihin päin Mikkeliä muutamme tai millaiseen kohteeseen. Sen verran voin sanoa, että minulla tulee jatkossa olemaan oma piha, joka on enemmän kuin kolme metriä kertaa kolme metriä, joten puutarhahommat omalla pihalla on ensi keväänä ajankohtaisia.

Muutto tapahtuu tosiaan marraskuun alussa, mistä syystä lokakuussa ei kovin paljon reissuja ja retkiä tehdä, kun työn ja kotitöiden ohella pitäisi pakata, siivota ja hoitaa muuttoon liittyviä asioita. Yksi pieni reissu kuitenkin mahtui tähän kuukauteen, kun kävimme tänään sunnuntaina Kuopiossa, mutta sekin oli osittain muuttoon liittyvä retki, sillä kävimme hakemassa Ikeasta uuteen kotiin pari juttua. Tähän päiväreissuun palaankin sitten seuraavassa tekstissä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *