Ulkomaan matkailu

123. Parhaat tuliaiset Hollannista

Viime kuussa kävin Amsterdamissa muutaman päivän reissulla ja vaikka olisi miten lyhyt reissu tahansa, minulla on tapana aina muutama tuliainen ostaa. Tiedän, että tuliaisista ja matkamuistoista ollaan montaa mieltä ja onko niitä järkeä ostaa, mutta minusta on kiva ilahduttaa läheisiäni pienillä lahjoilla reissuistani. Tässä tekstissä kerronkin minun mielestäni parhaat vinkit siihen millaisia tuliaisia kannattaa Alankomaiden reissulla hankkia.

Stroopwaffles

Näitä hollantilaisia herkkuja saa oikeastaan mistä tahansa kaupasta ja erilaisissa rasioissa, purkeissa ja paketeissa. Kiva tuliainen kaikille makean ystäville! Stroopwaffle on siis kaksikerroksinen vohvelikeksi, jonka välissä on siirappia. Niin nam ja oikein odotin viime reissua, että pääsen herkuttelemaan Stroopwaffleilla ja tuomaan niitä myös kotiin.

Tulppaanien sipulit

Alankomaat on tulppaanien luvattu maa, ja niitä kasvatetaan siellä peltotolkulla. Harmikseni en ole vielä koskaan kevätaikaan maassa käynyt, joten en ole nähnyt tulppaanien kukkaloistoa. Ympäri vuoden sieltä kuitenkin voi ostaa tulppaanien sipuleita ja esimerkiksi Amsterdamin keskustassa on yksi kanaalinvarsikatu varattu kukkakauppiaiden kojuille. Tätä kutsutaan Bloemen Marktiksi eli kukkatori käännettynä suomeksi. Sieltä esimerkiksi on hyvä ostaa tulppaanien sipuleita ja tuliaisen saaja voi istuttaa ne omaan kukkapenkkiinsä ja nauttia niistä vuosi toisensa jälkeen.

Tony’s Chocolonely

Hollantilainen suklaatehdas, joka tekee työtä orjuuden ehkäisemiseksi kaakaoviljelmillä. Heidän suklaansa on täysin orjavapaata ja todella herkullista! Suklaalevyn palaset ovat jokainen erikokoisia ja käärepaperista voit lukea yrityksen tarinan. Tämä on ihan loistava tuliaisvinkki sekä myös vastuullinen lahja! Lisätietoa yrityksen omilta sivuilta, jotka on käännetty myös suomeksi: https://tonyschocolonely.com/fi/fi

Gouda, Edam tai jokin muu hollantilainen juusto

Tiesitkö, että esimerkiksi juustot Gouda ja Edam ovat peräisin Alankomaista? Kumpikin juusto on saanut nimensä hollantilaisen kylän tai kaupungin mukaan. Jos tuliaisen saaja on juuston ystävä, on pala hollantilaista juustoa aivan täydellinen lahja. Juustokauppoja löytyy ympäri maata ja Amsterdamissa kauppoja löytyy melkein joka nurkalta. Goudan ja Edamin lisäksi hollantilaista löytyy lukuisia muita juustoja, joten ei muuta kuin suosikkia valmistamaan!

Miffy -tuotteet

Onko alla oleva Milla-jänis tuttu lapsuudestasi? Sen on keksinyt hollantilainen taiteilija Dick Bruna ja alankomaat ovat täynnä Miffy-tuotteita. Jos tuliaisen saajana on lapset, on tämä tuliaisvinkki aivan ihana! Ensimmäisellä kerralla, kun olin Hollannissa, minulta jäi väliin veljenpoikani 3-vuotissyntymäpäivät, joten lähetin hänelle lahjaksi Miffy-aiheisen piirustusalustan, mikä oli kuulemma mieleen. Valinnanvaraa riittää jokaisen lapsen makuun!

Puukengät

Aito hollantilainen tuliainen on tietenkin puukengät! Nämä tosin voivat olla melko epäkäytännölliset, mutta onneksi puukenkiä löytyy myös esimerkiksi avaimenperän muodossa, jolloin ne on myös helppo tuoda kotiin eikä vie liikaa tilaa matkatavaroissa!

Tuliaiset kuten ylipäätänsä lahjat ovat aina antajansa ja saajansa näköiset, joten tässä on vain muutamia vinkkejä siihen, mitkä itse olen huomannut ilahduttavan minun lähipiiriäni ja mitä itsekin odotin saavani tuoda muille. Varsinkin stroopwaffelit ovat meidän perheessä suosittu tuliainen reissultani!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *