Kuukauden tarina,  Ulkomaan matkailu

154. Kuukauden tarina: Tutustumista Alankomaihin

Hypätään ajassa taas taaksepäin ja vaihtosyksyyni Amsterdamissa. Viime tarinassa kerroin tutustumisviikosta, joka ajoittui elokuun 21-24. päivä. Koulu alkoi vasta 5. syyskuuta, joten minulle jäi puolitoista viikkoa aikaa tutustua uuteen kaupunkiin ja maahan. Pörräilin kaupungilla ja kävin tutustumassa Amsterdamista kertovaan museoon saadakseni pohjatietoa kaupungista ja maasta, jonka kulttuuri oli kuitenkin suhteellisen vieras ennen kuin maahan muutin muutamaksi kuukaudeksi asumaan ja opiskelemaan.

Lisäksi osallistuin ISN Amsterdamin järjestämälle retkelle Volendamiin ja Zaanse Schansiin, joissa pääsin näkemään millaista hollannin maaseudulla on. Lisäksi tähän aikaan ennen koulun alkua kuului Utrectin reissu, sillä sain tietää, että Utrectissa oli Harry Potterin elokuviin liittyvä rekvisiittanäyttely. Nämä kolme kohdetta esittelinkin tässä tekstissä.

Volendam

Volendam on kalastajakylä Pohjois-Hollannissa 20 kilometriä koilliseen Amsterdamista Edamin ja Markenin välissä. Kylä on perustettu 1300-luvulla. Siitä on tullut kalastuksen lisäksi tärkeä Alankomaiden matkailuvaltti ja pieni kaupunki elääkin näillä kahdella.

Kylässä pääsimme kokeilemaan itse hollantilaisia kansallispukuja ja meistä otettiin ryhmäkuva niiden kanssa. Lisäksi oli vapaata tutustumista kylään ja tällä reissulla maistoin ensimmäisen Stroopwafelini.

Lisätietoja, mitä kaikkea voi Volendamissa tehdä, kannattaa esim. katsoa täältä.

Zaanse Schans

Täällä pääset näkemään miltä tuulimyllyjen täyttämä kylä 1800-luvulla Alankomaissa näytti. Edelleen toiminnassa oleva kylä, jossa ihmiset jopa asuvat, on yksi Alankomaiden uniikeimpia kohteita. Erilaisia museoita, paljon tuulimyllyjä ja pieniä kauppoja. Aivan täydellinen ja ihana kohde!

Täälläkään meillä ei ollut onneksi mitään erikoisempaa ohjelmaa, vaan saimme tutustua kylään omaan tahtiin. Paljon ihmeteltävää kyllä löytyikin ja sattui vielä niin kaunis päiväkin, että kuvat tältä päivältä on lähes taianomaisia.

Lisätietoa Zaanse Schansin mahdollisuuksista tästä.

Utrecht

Alankomaiden neljänneksi suurin kaupunki Utrecht on samannimisen provinssin pääkaupunki. Utrecht sijaitsee maan keskiosassa ja sinne on noin 130-160 kilometrin matka Groningenista, Maastrichtista ja Breskenissä. Upeita museoita tarjoava kaupungin keskusta varsinkin on visiitin arvoinen!

Aika vierähti minulla lähinnä Harry Potter näyttelystä (kerron tässä toisessa tekstissä enemmän), mutta ehdin pörräillä kaupungillakin ja käydä muun muassa tutustumassa Sint Willibrordkerkissä, joka oli aivan upea kirkko!

Mitä tehdä ja nähdä Utrechtissa? Vastaus löytyy tuon linkin takaa.

Sint Willibrordkerk

Ensimmäisinä viikkoina meinasi myös hieman kulttuurishokki iskeä, koska vaikka Amsterdam ei miljoonakaupunki olekaan niin on se kuitenkin isompi kuin Seinäjoki ja Juva yhteensä, joten meinasi maalaistyttöä kaupungin väenpaljous ahdistaa… Mutta siitäkin selvittiin varsinkin, kun koulu alkoi ja löytyi rytmi päivään.

Seuraavassa kuukauden tarinassa kerronkin hieman tarkemmin opiskeluistani vaihdon aikana!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *