Kuukauden tarina

236. Kuukauden tarina: Joulupukin luona

Reaaliajassa mennään kevään kautta kohti kesää, mutta blogin puolella kuukauden tarinan parissa mennäänkin kuten aiemmin jo mainitsin kohti talvea 2018-2019, jonka vietin sesonkitöissä Rovaniemellä. Tässä tekstissä ajattelinkin kertoa hieman tarkemmin Joulupukin Pajakylästä eli Santa Claus Villagesta, missä työskentelin marraskuusta 2018 maaliskuuhun 2019.

Santa Claus Village sijaitsee Rovaniemellä Napapiirillä, mikä on siis noin 8 kilometriä Rovaniemen keskustasta kohti Sodankylää ja onkin siis Sodankyläntien varrella. Pajakylässä voit tavata joulupukin kaikkina vuoden päivinä ja siellä pääset ylittämään myös maagisen napapiirin. Ja ei huolta, näiden lisäksi tekemistä löytyy moneen eri lähtöön.

Maaginen napapiiri

Tarjolla on husky- ja moottorikelkkasafareita ja nykyään alueella on myös lumihotelli, jossa on jääbaaria, lumiravintolaa ja -saunaa. Pajakylä on auki ympäri vuoden, joten siellä voi kokea niin talven ja joulun taian, että ruskan loiston ja Lapin kesän kauneuden.

Jos tekemistä ja näkemistä riittää, niin myös ravintoloita. Itsehän olinkin töissä täällä Santa Claus Holiday Villagen toisessa ravintolassa Christmas Housessa tarjoilijana. Christmas House on samassa rakennuksessa missä voi tavata joulupukin ja parhaimman sesongin aikana, tontut kävivät hakemassa meiltä kahvia tai teetä joulupukille, mutta sesongin hiljennettyä kävi itse joulupukkikin meillä asiakkaana!

Piti vielä pajakylän nettisivuilta tarkistaa, että tarjonta on pysynyt kuuden vuoden jälkeen samana ja niinhän se oli. Eli Christmas House ravintola tarjoaa aamiaista, noutopöytälounasta ja kahvilatuotteita. Silloin kun minä olin siellä töissä, niin iltaisin oli myös illallista pajakylän asukkaille ja pizza- ja pasta-annoksia, mutta nykyään illallinen on siirtynyt toiseen yrityksen ravintolaan Santa’s Cuisine joka oli kuusi vuotta sitten Three Elves ravintola.

Christmas House ravintola jouluaattoaamuna

Minusta oli mukavaa olla töissä tapahtumien keskipisteessä eli juuri Joulupukin pajakylässä. Töitä sai tehdä ja oppia tuli ihan todella paljon. Tein suurimman osan viidestä kuukaudesta aamuvuoroa, eli olin aamiaisen ja lounaan ajan kassalla ja blokkailemassa sekä vein annoksia pöytään, jos oli ryhmiä, joille oli oma menunsa. Paljon oli ulkomaalaisia asiakkaita, paljon enemmän kuin suomalaisia, joten kielitaito kehittyi tai ainakin pääsi käyttämään englantia. Huomasi kulttuurien eroja kuten esimerkiksi miten eri maalaiset suhtautui asiakaspalvelijaan tai millaisia ruokatottumuksia heillä oli.

Kun näin jälkikäteen mietin ja kun ei oteta huomioon koti-ikävää ja loppuajasta tullutta selkkausta työntekijöiden kesken, tämä oli hyvin opettavainen ja hyödyllinen ensimmäinen työkokemus valmistumisen jälkeen. Työ oli monipuolista ja opin ja kehityin valtavasti. Sekä näin ja koin jälleen yhdessä paikassa, että mitä se kiire oikein on ja millaista on työskennellä paineen alla.

Viiden kuukauden päätteeksi piti käydä ottamassa kuva vielä joulupukin kanssa

Lisäksi Rovaniemi oli sijaintina erinomainen, koska siitä oli hyvä sitten vapaapäivinä lähteä vähän pohjoisempaan ja kohti tuntureita. Seuraavissa kuukauden tarinoissa kerronkin sitten enemmän niistä vapaapäivistä ja niiden viettotavoista.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *