Kuukausi pähkinänkuoressa

42. Huhtikuu pähkinänkuoressa

Toukokuu on jo täällä ja vaikka viime tekstissä lupailin toisenlaista aihepiiriä, niin on aika vähän summata edellistä kuukautta ja mitä kaikkea se nyt sitten pitikään sisällään. Huhtikuu oli aika kiireinen kuukausi tai siltä ainakin tuntui, kun jokaiselle viikonlopulle oli jotain ohjelmaa ja monessa eri paikassa tuli käytyä.

Aloitetaan vaikka geokätköilystä, jota tuli harrastettua useampaan otteeseen. Kätköjä käytiin etsimässä niin pilkkireissun yhteydessä, Viron reissulla ulkomailla sekä Sulkavalla, Punkaharjulla ja Puumalassa. Löydettyjä kätköjä kuukauden aikana oli 15.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä käytiin pyöräilemässä ja sen seurauksena päädyttiin vielä ihan kirjaimellisesti ulos syömään. Paistettiin nuotiolla lohta, keitettiin perunat retkikeittimellä ja vielä jälkiruoaksi nautittiin termarista teetä ja nuotiolla paistettuja lettuja. Seuraavanakin päivänä oli raittiin ilman myrkytystä ilmassa, sillä käytiin appiukon kanssa pilkillä Tuusjärvellä Juvalla.

Vekaransalmen silta Sulkavalla

Sitten tulikin pääsiäinen ja oli aika meidän Viron reissun, jossa pyörähdettiin myös Latvian puolella. Tarkemmat reissukuulumiset voi lukea 34. Roadtrip Virossa – Marin Matkassa -tekstistä. Toisena pääsiäispäivänä käytiin vielä Sulkavalla etsimässä geokätköjä ja yllä oleva kuva Vekaransalmen sillasta oli tältä reissulta.

Seuraava viikonloppu meni osittain töissä ja osittain vierasta kestittäessä, kun kumppanini ystävä tuli meille kylään. Pieksämäellä tuli testattua Ravintola Taiga ja illalla käytyä Mikkelissä Jälkipeli-pubissa laulamassa karaokea ja pelaamassa biljardia.

Ravintola Taiga Pieksämäellä

Toisiksi vikana viikonloppuna oli aika suunnata Punkaharjulle ja 60-vuotisjuhliin. Punkaharju jätti kyllä hyvän ja positiivisen fiiliksen ja siellä pitää kyllä kesemmällä käydä uudestaan. Samalla reissulla pistäydyttiin sitten myös Kerimäellä ja Savonlinnassa ja alkaa pikkuhiljaa nämäkin kylät ja kaupungit heräillä talviunilta.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna oli sitten hieman rauhallisempaa ohjelmaa luvassa. Perjantai-iltana kävin Puumalassa pelaamassa salibandya yhdessä turnauksessa ja edellisviikon flunssa otti tästä vähän itseensä, niin lauantain jatkopelit vaihtuikin kotoiluun ja ostosreissuun Mikkelissä. Vappuaaton yllätyspiknik myös vaihtui Sahanlahden vappubrunssiin ja geokätköjen etsimiseen Puumalasta, mutta suunnitelmathan on tehty muuttumaan…

Kesän ensimmäinen pehmis Mikkelin torilla

Viikolla ja arkisin onkin sitten tehty aktiivisesti töitä, mitä nyt pari päivää piti kuumeen takia olla saikulla ja sitten pyöritetty tietenkin kotitöitä, kirjoiteltu blogia ja puuhattu muiden harrastusten parissa (käsityöt ja kirjat). Mutta touhukas kuukausi on ollut ja olen toisaalta ihan onnellinen siitä, että (vielä) toukokuun viikonloput ei ole täyttynyt ohjelmalla. Välillä on nimittäin ihan kiva vaan olla tai tehdä extemporesti jotain.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *