Sekalaista

116. Joulukuu pähkinänkuoressa

Joulukuuta on vielä pari päivää jäljellä, mutta tarkoitukseni on saada tämän vuoden puolella kirjoitettua vielä vuosikoostepostaus, jotta voisin aloittaa vuoden 2024 puhtaalta pöydältä kirjaimellisesti. Ei sillä, että mennyt vuosi olisi ollut jotenkin huono ja sellainen, että haluan unohtaa sen, vaan olen niin innoissani tulevasta vuodesta, joka on kolmea asiaa lukuun ottamatta aivan täysin tyhjä. Mutta näihin ajatuksiin palaan ensi vuoden puolella ja nyt keskitytään tarkastelemaan sitä, mitä joulukuu 2023 piti sisällään.

Joulukuu alkoi hyvin kiireisellä viikonlopulla, jonka minuuttiaikataulun ja tunnelmat pääsee lukemaan: https://marinmatkassa.fi/sesongit/juhlat/108-pikkujouluja-ja-yhteissynttareita/. Kiireisestä aikataulusta huolimatta yksi joulukuun kivoimmista viikonlopuista.

Pikkujouluissa tuli Peurungan kylpylähotelli tutuksi

Sitten koitti itsenäisyyspäivä, joka vietettiin töissä ja tämän jälkeen katsoimme yhdessä linnan juhlia, söimme Creme Bruleet ja joimme glögiä. Itsenäisyyspäivästä en kirjoittanutkaan tänä vuonna tekstiä, koska itsenäisyyspäivää seuraavana päivänä koitti loppuvuoden odotetuin reissu, nimittäin matka Amsterdamiin.

Aiheesta olen jo kaksi tekstiä kirjoittanut, jotka löydät seuraavista linkeistä: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/ulkomaat/109-lahtotunnelmia/ sekä https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/ulkomaat/110-terveisia-amsterdamista/. Ensi vuoden puolella on tarkoitus vielä pari kertaa palata kyseisen reissun tunnelmiin ja sainkin matkasta monta inspiraatioita tämän blogin teksteihin.

Harmaudesta huolimatta Amsterdam on upea!

Kun saavuin Suomeen, piti alkaa kiriä jouluvalmistelujen parissa ja tekemään töitä. Loppukuukausi menikin sitten oikeastaan niiden parissa, mutta piti se kuitenkin sisällään Kauneimmat joululaulut -laulutilaisuuden sekä Mikkelin joulutorilla muutamana päivänä pyörimisen (työpaikallani oli koju siellä, joten olin muutamana päivänä myymässä siellä).

Joulu meni tänä vuonna kotosalla ollessa, tosin meillä kävi perhettä sekä joulupäivänä että tapaninpäivänä. Aattoon kuului perinteinen puurolounas, joulurauhan julistuksen katsominen, Joulupukki ja noitarumpu -piirretty, aattohartaus, joulusauna, jouluruoka ja lahjojen avaaminen. Tosin kissat sai eniten lahjoja, mutta niiden avaamista ja heidän kanssaan leikkimistä kuului aattoon. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä sitten kestitsin vieraita, mutta onneksi jäi aikaa myös lukea kirjaa, katsoa jouluohjelmia ja käydä lenkillä.

Herkkua on siinä monenlaista

Nyt joulun välipäivät olen ottanut sitten rennosti ja ollut kotosalla. Tänään torstaina olisi tarkoitus lähteä myöhemmin ensimmäistä kertaa hiihtämään tälle vuoteen ja lauantaille on sovittu Savonlinnassa käynti, mikä pitää sisällään avannossa käymisen. Kirjoittelen tästä kokemuksesta sitten lisää ensi vuoden puolella.

Tapahtumarikas joulukuu on ollut kokonaisuudessaan ja vaikka olisin halunnut käydä enemmän joulun alustapahtumissa, jotka päällekkäisten aikataulujen takia jäivät nyt vain ihan pariin tapahtumaan, oli kiva, että joulukuu piti sisällään myös lepoa. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi vuotta. Palaan vielä vuosikoosteen parissa ja sitten otetaankin vastaan uusi vuosi!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *