Kotimaa,  Ulkomaan matkailu

10. Jo toteutuneita haaveita

Olen viime aikoina miettinyt paljon haaveita ja unelmiani, ja moni niistä liittyy jollain tavalla matkustamiseen. Tämän hetken haavekohteeni tiedättekin tai jos ette, niin käykää lukemassa 5. Missä haluaisin käydä? Kotimaa edition – Marin Matkassa ja 4. Missä haluaisin käydä? Ulkomaat edition – Marin Matkassa. Mutta sitä te ette tiedäkään, mitä matkahaaveitani olen päässyt jo toteuttamaan ja se onkin tämän päivän postauksen aihe!

Ajattelin toteuttaa tämän nyt niin, että kerron teille haaveeni ja laitan seuraavaksi kuvan todisteeksi siitä, että se on tapahtunut sekä lyhyesti milloin tämä tapahtui. Tarkemmat tarinat reissuista kerron sitten aikanaan Kuukauden tarina -sarjapostauksen myötä, joten en paljasta vielä mehukkaita juttuja, että minulla riittää varmasti kirjoitettavaa myös jatkossakin 😀

Aloitetaan!

Käy Pariisissa ja näe Eiffel-torni:

Jo toteutuneista matkustushaaveista pitkäaikaisimman pääsin toteuttamaan heinäkuussa 2014, kun eräs toinen matkani (jatka lukemista niin tiedät mikä) vei minut paluumatkalla pariksi päiväksi Pariisiin.

Kielimatka johonkin päin Isoa-Britanniaa

Tämä haave tuli jossain vaiheessa teini-ikää osaksi elämääni, kun näin että pari koulusta tuttua henkilöä lähtivät kielimatkalla. Britit oli sopiva kohde sijainnin, hinnan ja kielen suhteen, joten aloin haaveilemaan tänne pääsystä kielimatkan muodossa. Kun vielä lupasin itse hankkia rahat, äiti ja isä suostuivat siihen. Joten kesäkuussa 2014 kutsui Brighton ja neljän viikon kielimatka. (Ja tämän matkan päätteeksi pääsin toteuttamaan vielä Pariisin haaveenkin).

Opiskele ulkomailla

Jossain vaiheessa lukiossa tuli ajatus, että millaistahan olisi opiskella ulkomailla. Kuitenkaan ajatus vaihtovuodesta lukiolaisena ei kiinnostanut, mutta ajattelin että seuraavissa opinnoissani haluan lähteä vaihtoon. Kohdekaupungiksi valikoitui sitten Amsterdam kurssitarjonnan perusteella. Syyslukukausi vuonna 2017 vietettiin siis Hollannissa.

Ateena ja Akropolis

Antiikin Kreikan mytologia on kiinnostanut minua historian tunneilla ja olen monesti haaveillut, että pääsisin Akropoliin kukkulalle leikkimään jumalatarta (=kokemaan nämä rauniot ja rakennukset aivan itse) ja huhtikuussa 2019 toteutin tämän vihdoin ja viimein!

Sesonkityöt Lapissa

Tämä oli kahdesta syystä haaveeni: a) rakastan Lappia ja b) työskentelen matkailu- ja ravintola-alalla. Tämän toteuttamiseen jopa perheeni minua kannusti. Ei heillä muitakaan reissujani vastaan kai ole ollut mitään, mutta tästä ideasta he erityisesti tykkäsivät. En työskennellyt porojen kanssa, vaikka kuva niin saattaa väittääkin vaan työskentelin Rovaniemellä Joulupukin pajakylän yhdessä ravintolassa tarjoilijana talvisesongin 2018-2019 eli noin viisi kuukautta. Samalla kävin vähän muuallakin Lapissa, mutta niistä kertomuksista kerron enemmän myöhemmin.

Telttaretki metsään

Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta haaveelta suhteutettuna pariin edelliseen, mutta luonnossa liikkuminen on minulle hyvin tärkeätä ja olen halunnut tehdä telttaretken metsään jo pitkään. Viime kesänä eli tarkemmin sanottuna elokuussa 2022 sitten kävimme Pistohiekalla telttailemassa ja pystytimme telttamme vanhalle leirintäalueelle.

Vietä kesä mökillä

Rakastan mökkeilyä, mutta sen jälkeen, kun aloitin teininä kesätyöt, tuntui että mökkeilylle ei jää enää samalla tavalla aikaa. Siksi kun näin, että kesämökkimme lähellä (noin 20 kilsaa, mutta se on korvessa lähellä) sijaitsevaan kauppaan haettiin kesätyöntekijöitä ja minulla oli kesätyöpaikka vielä auki, päätin toteuttaa tämän haaveeni. Loppujen lopuksi kesät 2017 ja 2018 vietettiin mökillä ja työskennellen tuossa työpaikassa.

Siinä oli nyt joitakin toteutuneita haaveita jaettuna. Kaikista näistä kokemuksista tulen vielä kirjoittamaan varmasti moniakin tekstejä, mutta tässä oli nyt vähän alustusta näihin matkoihin. Inspiroi mukavasti välillä muistella mitä haaveita on jo toteutunut, niin jaksaa jatkaa työtä vielä toteutumattomien haaveiden ja unelmien suhteen <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *