Kuukausi pähkinänkuoressa

89. Syyskuu pähkinänkuoressa

Jos milloin, niin syyskuussa olen pysynyt Jyväskylää lukuunottamatta ihan kotihoodeilla. Kesästä palautuminen, työt, uusien asioiden järjestely, syksy-hyggeily sekä sadonkorjuupuuhat ovat täyttäneet päiväni, niin ei ole ollut aikaa eikä energiaa lähteä reissaamaan.

Syyskuun alussa tosiaan tein päiväreissun Jyväskylään moikkaamaan ystäviäni, joista kaksi tuli muualta sinne ja kolmas asuu tällä hetkellä kyseisessä kaupungissa. Olemme aikoinaan tutustuneet restonomi-opintojen aikana, joten oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa edes tuollaisella porukalla vaikka nyt kaikkia resto15-jengiä ei saatu paikalle.

Toivolan vanha piha on ihan Jyväskylän keskustan tuntumassa

Päivän ohjelmaan kuului kuulumisten vaihdon lisäksi Mortonissa lounas, Toivolan vanhalla pihalla pörräily ja tietenkin Valkoinen Puu-kahvila ja sen herkut. Siksi tietenkin, koska Seinäjoen kahvila oli meidän kantapaikkamme silloin aikoinaan. Lisää reissusta voi käydä lukemassa: https://marinmatkassa.fi/matkailujaretkeily/kotimaa/81-paiva-jyvaskylassa/

Meinasi unohtua kokonaan, mutta kyllähän tähän kuukauteen kuului myös Tuusmäen tunnelilavalla kesän viimeiset tanssit Syystulet-tapahtuman myötä. Perinteiset tanssit, mutta niiden lisäksi sytytetään syyskokko. Ensimmäistä mutta toivottavasti ei viimeistä kertaa pääsin osallistumaan kyseiseen tapahtumaan. Tuusmäen tunnelilava on kyllä niin tunnelmallinen paikka!

Tuusmäen tunnelilavalla syksyinen tunnelmavalaistus

Samana päivänä eli 2. päivä syyskuuta oli myös Hatsolan kyläkoululla kyläkirppis ja samoin koululla avoimet ovet. Koitin käydä myymässä tavaraa pois, mutta ei kovin hyvin mennyt kaupaksi, mutta kiva oli tukea koululaisia ja päästä kurkkaamaan vanhan opinahjoni sisään.

Syyskuussa juhlittiin veljenpojan synttäreitä sekä käytiin katsomassa Lapua 1976 elokuva, jota kyllä suosittelen! Jos vielä pyörii elokuvateattereissa, kannattaa käydä katsomassa. Koskettava elokuva! Lisäksi kävin toisen veljenpojan kanssa heittelemässä Juvan frisbee-golf-radalla frisbeetä ja parina päivänä olen pyörinyt Mikkelin kaupungissa asioilla ja samalla käynyt lounaalla Sitruunapisarassa sekä Ramin konditoriolla. Nämä kaksi sekä Nanda ovat minun lemppareitani Mikkelissä ja ehkäpä niissä tulee tulevaisuudessa käytyä vielä enemmän…

Ramin Konditorio Sammonkadulla Mikkelissä

Muuten syyskuu on mennyt kotona ja töissä. Kotona olen säilönyt kovalla tohinalla kesää talteen ja tämän vuoden sadonkorjuusta voi lukea https://marinmatkassa.fi/sesongit/87-sadonkorjuun-aika/. Jos en ole häärännyt keittiössä, olen väkertänyt erilaisia käsitöitä ja alkanut siltä osin jo pohtia joulua. Milloin muuten on sopiva aika ottaa joulu puheeksi myös täällä blogin puolella? Ehkä odotan marraskuuhun, etten menetä vain lukijoitani tämän vuoksi 😀

Hyvin rauhallinen kuukausi syyskuu siis on ollut, mutta se olikin minulla toiveena. Kesä oli sen verran hektinen ja kuormittava, joten olen kaivannut lepoa ja palautumista. Aika hyvin siinä on onnistuttu, vaikka tulevat muutokset ja elämän pienet vastoinkäymiset ovat sitä vähän horjuttaneet. Ensi kuussa puuhataan Halloweenia sekä muutoksia, joista seuraavassa tekstissä lisää!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *